اضطراب چیست؟

اضطراب چیست؟

اضطراب تخمین ناخوشایند از احتمال وقوع یک اتفاق نامطلوب است. هرچند اضطراب حسی ناخوشایند است، اما یک فرایند طبیعی بدن […]

اضطراب تخمین ناخوشایند از احتمال وقوع یک اتفاق نامطلوب است. هرچند اضطراب حسی ناخوشایند است، اما یک فرایند طبیعی بدن می باشد و حتی در مواقعی نیز می تواند سازنده باشد. به طور مثال این احساس نمایانگر آن است که چیزی درست نیست و ایرادی در کار است. اضطراب باعث اجتناب از خطر می شود و فرد برای دوری از خطر تصمیمات مهم و سازنده ای می گیرد. اما اضطرابی که به طور دائم باشد و زندگی فرد در محیط مدرسه، کار یا با دوستان را مختل نماید به نام اختلال اضطرابی خوانده می شود. بر اساس اعلام مرکز ملی بهداشت آمریکا حدود یک سوم افراد بزرگسال در ایالات متحده آمریکا در مقطعی از زندگی خود دچار اضطراب می شوند و این اختلال مردها را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد.

انواع اختلالات اضطرابی

اختلالات اضطرابی شامل طیف وسیعی از اختلالات می باشد:

علل فیزیولوژیک

اغلب به دنبال اضطراب، افسردگی به وجود می آید. بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته این دو عامل همزمان در فرد ظاهرمی شود و الگوی اختلال ژنتیکی مشابهی نیز دارند.

هرچند ژنتیک در بروز این اختلال نقش مهمی دارد، اما نقش تجربیات بد دوران کودکی مانند تجربه تروما یا حمایت بیش از حد والدین را در بروز آن نمی توان نادیده گرفت. در افراد مبتلا به این مقوله از اختلالات، نورون های مغزی که پاسخ تهدید را کنترل می کنند از بین می رود. آمیگدال بخشی از مغز است که وظیفه تشخیص خطر را بر عهده دارد. این بخش به صورت غیر کنترل شده ای حتی درصورت عدم وجود هر گونه خطر تحریک می شود.

علائم

اضطراب، نگرانی های شدید و نا متناسب با موضوع می باشد. این نگرانی بر تمام جنبه های زندگی شامل موقعیت اجتماعی و پویایی خانواده و نیز سلامت جسمی و دغدغه های افراد سایه می افکند.

اضطراب و وحشت بعد ازگذشتن از چالش های واقعی تنش زا به طور چشمگیری از بین می روند. بسیاری از افراد  به غلط معتقدند که حوادث و فجایع غیرقابل اجتناب می باشند و انسان از مواجهه با وقایع نامطلوب زندگی گریزی ندارد.

افرادی که از این اختلال رنج می برند، ممکن است  بی قرار، تحریک پذیر و عصبی باشند. این افراد به سختی می توانند بر احساسات خود کنترل داشته باشند.

علائم جسمی نیز می تواند شامل؛ خستگی مفرط، لرزش، مشکل در خوابیدن، مشکلات معدوی، سردرد و انقباض عضلانی باشد.

درمان

اختلالات اضطرابی به راحتی با استفاده از دارو درمانی و روان درمانی قابل درمان هستند.

رفتار درمانی شناختی یکی از گزینه های درمانی موثر است که در آن بیماران یاد می گیرند الگوهای فکری مشکل ساز را شناسایی کنند و نحوه پاسخ به این الگوها را تغییر دهند. اخیرا انجام ذهن آگاهی نیز روش موثری در برطرف کردن افکار اضطراب آور و پرورش احساس آرامش در افراد، شناخته شده است.

روش های روان درمانی شامل گفتگو در مورد درک علل به وجود آمدن اضطراب می باشد. در رفتار درمانی شناختی که یکی از موثر ترین شیوه های درمان این اختلال می باشد، درمانگر نحوه رودر رو شدن بیمار با افکار غیرمنطقی مراجع را به وی می آموزد و سپس با به چالش کشدین آن ها، افکارش را تغییر می دهد.

اضطراب اجتماعی را می توان با روش مواجهه درمان کرد. در این روش بیماران به تدریج و آرام آرام با شرایط اضطراب آور مواجهه می شوند و در نهایت اضطراب آن ها از بین می رود. مصرف برخی داروها نیز به کنترل بیماری کمک می کند اما به طور کامل باعث درمان آن نمی شود.  بنزودیازپین ها برای مدت محدود به منظور رفع سریع حالاتت اضطرابی، توسط پزشک تجویز می شود. مسدود کننده های بتا نیز به طور موقت علائم آن را شامل تپش قلب و لرزش دست را کنترل می کنند.

داروهای ضد افسردگی به مانند مهار کننده های انتخابی سرتونین یا سه حلقه ای ها، به صورت طولانی مدت تجویز می شود و اثرات درمانی آنها  در طی هفته ها یا ماهها پس از شروع درمان آشکار می شود. تمامی داروهای روانپزشکی نیز به مانند سایر داروها بایستی زیر نظر پزشک متخصص تجویز و مصرف شود تا در صورت بروز عوارض خاص تحت نظارت پزشک، قطع یا شروع کرد.

روش های آسان برای از بین بردن اضطراب

با تغییر شیوه زندگی می توان از اضطراب های متداول رهایی یافت. ورزش کردن، خواب خوب و مناسب، کاهش مصرف کافئین و الکل نیز می تواند به رفع این اختلال کمک کند.

طبق نتایج مطالعات، مراقبه با ذهن اگاهی تکنیک موثری در درمان اضطراب است. تنفس عمیق، مشاهده بدون قضاوت کردن و دانستن محدودیت کنترل فرد بر برخی رویداد ها، احساس تنش را کاهش می دهد.

درک و شناسایی موقعیت و شرایط تنش زا و عقب نشینی در برابر افکار غیر منطقی می تواند حس خوبی در فرد ایجاد کند و برای زندگی آینده آمادگی بهتری ایجاد کند.

در صورتی که شما هم از اختلالات اضطرابی رنج می برید می توانید برای رزرو وقت مشاوره با ما در تماس باشید.

https://www.psychologytoday.com/intl/basics/anxiety

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که بعد از چند سال در اثر بی‌توجهی زوجین نسبت به روابط عاطفی‌شان ایجاد

blog icon اختلال موبایل هراسی

اختلال موبایل هراسی

ترس و استرس افراطی و غیرمنطقی که با نبود تلفن همراه در فرد ایجاد می‌شود، اختلال موبایل هراسی یا نوموفوبیا

blog icon دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

خرابکاری در روابط نوعی از رفتار است که در آن فرد با وجود هر نوع پیشرفتی فرد به خود آسیب

blog icon عقل متعارف

عقل متعارف

تعریف دقیق عقل متعارف دشوار است. برخی از فیلسوفان آن را به عنوان توانایی درک و قضاوت درست در مورد