تاثیرات مشکلات مالی بر زندگی زناشویی

تاثیرات مشکلات مالی بر زندگی زناشویی

تاثیرات مشکلات مالی بر زندگی زناشویی از مسائل غیر قابل انکار در دنیای حال حاضر است. امروزه و با توجه به […]

تاثیرات مشکلات مالی بر زندگی زناشویی از مسائل غیر قابل انکار در دنیای حال حاضر است. امروزه و با توجه به افزایش فشار های اقتصادی، این موضوع ابعاد مختلفی از زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار داده است و حتی برای کوتاه ‌مدت نیز فشار روانی بسیاری را به خانواده تحمیل ‌می ‌کند.

مشکلات اقتصادی در صورتی که برای طولانی مدت تداوم یابد با آسیب‌ های بسیاری همراه است و ممکن است باعث فروپاشی یک خانواده و اعتیاد اعضای آن نیز شود. در این راستا لازم است تا با داشتن انتظارات واقع بینانه و مدیریت صحیح، بتوانیم بر بسیاری از این مشکلات غلبه کنیم.

استرس در خصوص مسائل مالی می‌تواند زندگی خانوادگی را نابود کند. تاثیر استرس ‌های مالی بسیار گسترده و متنوع است. این قبیل استرس‌ ها می‌توانند سبب بروز تنش عصبی، کاهش احساس نزدیکی میان زوج ‌ها و بدتر از همه بازی مقصر یابی شوند. در برخی موارد، استرس ‌های مالی بغرنجی که راه‌ حل ساده‌ ای ندارند می‌ توانند به طلاق منجر شوند.

بنابراین این مساله که زوج‌ ها تلاش کنند با گفت ‌و ‌گو استرس‌ های مالی خود را کاهش دهند، دارای اهمیت اساسی است. با کار کردن روی معضل‌ های مالی، با جست‌و‌جو برای راه‌حل و با گفت ‌و ‌گو راجع به احساسات منفی می‌ توان از اثرات مخرب احتمالی استرس ‌های مالی کاست. هر ازدواجی از دو طرف تشکیل شده است و بنابراین هر دو شخص باید منعطف و صادق باشند، انعطاف و صداقت در حین حل معضلات مالی دارای اهمیت اساسی است.

پیامد های مشکلات مالی در زندگی زناشویی

آسیب به سلامت روان

مشکلات مالی در اولین قدم، فشار روانی بسیاری را برای فرد به وجود می‌آورد. مخارج و هزینه‌هایی که می ‌باید در خانواده تأمین شوند ولی به دلیل مشکلات مالی امکان انجام دادن آن‌ ها وجود ندارد و یا تأمین منابع مالی برای یک موضوع مهم تا یک سررسید مشخص، می ‌تواند حجم فشار روانی را در اعضای خانواده دوچندان کند.

وجود فشار روانی یا احساسات و افکار منفی دیگری مثل ناکامی و سرخوردگی باعث خواهد شد که سلامت روان اعضای خانواده دچار مشکل شده و بیماری ‌هایی نظیر اضطراب، افسردگی بیماری ‌های روان-تنی در خانواده افزایش پیدا کند.

 

ناتوانی در تأمین برخی از نیازها یا خواسته ‌ها، باعث احساس ناکامی و سرخوردگی در هر فرد شده و از طرفی سرپرست خانوار را نیز در وضعیت نا مطلوبی قرار می ‌دهد. وی ممکن است احساس ناتوانی یا ناکارآمدی داشته باشد و خود را بابت شرایط نامطلوب اطرافیان مسئول بداند.

از بین رفتن سلامت جسمی

هزینه ‌های سلامت در هر خانواده، بخشی از مخارج مالی هستند. تأمین مواد غذایی مناسب و سالم، انجام چکاپ‌ های دوره‌ ای، درمان بیماری ‌های مختلف و… احتیاج به اختصاص یافتن بخشی از منابع مالی دارد. مشکلات مالی می‌ تواند باعث بی‌ توجهی به این نیاز ها شده و سلامت جسمی اعضای خانواده را دچار مشکل کند.

مشکلات جسمانی به نوبه خود می ‌تواند خطر بیماری ‌های روانی را افزایش دهد. احساس سرخوردگی و فشار روانی که از ناتوانی در پیگیری مسائل مربوط به ‌سلامت، نظیر تهیه دارو ایجاد می ‌شود، مجدداً فرد را در معرض بیماری‌ ها قرار می ‌دهد.

مشکلات ارتباطی با فرزندان

مشکلات اقتصادی و فشار های روانی، والدین را در شرایطی قرار می‌ دهد که نمی‌ توانند انرژی چندانی را برای فرزندان خود صرف کنند. حجم زیادی از انرژی روانی در این والدین، به حل مشکلات اقتصادی و تأمین معاش اختصاص ‌یافته. و به همین خاطر والدین نمی‌ توانند انرژی زیادی را به صحبت کردن و تعامل با فرزندان اختصاص دهند. تحقیقات نشان می ‌دهند که ارتباط والدین با فرزندان، تأثیر بسیاری در رشد اجتماعی و اخلاقی آن‌ها دارد و در صورت فقدان ارتباط مناسب، این جنبه از رشد در کودکان با مشکل مواجه می ‌شود که نیاز به استفاده از مشاور را ضرورت می بخشد.

گسستگی در خانواده

ناتوانی در تأمین معاش خانواده بسیاری از اوقات زوجین را به این نتیجه می ‌رساند که قادر به ادامه زندگی با یکدیگر نیستند و بهتر است به ارتباطشان پایان دهند. بیش از آنکه این تصمیم به صورت توافقی گرفته شود. تبعات ثانویه مشکلات اقتصادی است که منجر به از هم پاشیدن خانواده می‌شود. احساس شکست و ناکامی در خانم‌هایی که تصور می‌کنند، می‌توانستند موقعیت‌های بهتری برای ازدواج داشته باشند یا مردانی که باور دارند ضعف مدیریت مالی در همسرشان باعث بروز مشکلات اقتصادی می‌شود، می‌تواند باعث بروز اختلاف و مشکلات در محیط خانواده باشد.

طلاق

این خبری دردناک است ولی بحران‌ های مالی بزرگ اغلب به طلاق منجر می‌ شوند. زوج‌ ها احساسات و تصویری را که قبل از وقوع بحران مالی نسبت به یکدیگر داشتند از دست می‌ دهند، آنها با ترس و نگرانی پر می‌ شوند، همدیگر را متهم می‌کنند و مشکلات مالی را به مشکلات عاطفی بدل می ‌کنند و با حملات عصبی و افسردگی دست و پنجه نرم می کنند و یک روز ناگهان همدیگر را در حالی می بیابند که به فکر طلاق هستند. پس شاید بهتر باشد قبل از آنکه حتی به این نقطه نزدیک شوید، به فکر طراحی یک نقشه مالی باشید. سه مورد از نقاط حساس زندگی مالی‌تان را شناسایی کنید و از همین حالا روی آنها فکر و کار کنید. حتما این قول مشهور را شنیده‌ اید که پیشگیری بهتر از درمان است.

علاوه بر احساس ناکامی، بر اساس تحقیقات صورت گرفته، استرس می‌ تواند باعث کاهش ظرفیت فرد و پرخاشگری باشد. این موضوع می ‌تواند باعث ناسازگاری در روابط خانواده باشد، زیرا اعضای خانواده ‌ای که دچار مشکلات اقتصادی هستند، صبر و تحمل کمتری داشته و در برابر مشکلات به سرعت واکنش نشان می ‌دهند.

با توجه به آنچه در زمینه پیامدهای مشکلات اقتصادی برای خانواده در زمینه سلامت روان یا تربیت کودکان و همچنین فروپاشی خانواده گفته شد، توصیه می‌ شود در صورت توان، از یک مشاوره روانشناسی برای دریافت توصیه‌هایی در زمینه‌های بهداشت روان و آموزش مدیریت مشکلات یاری بگیرید.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی آنلاین یا حضوری می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon کنسل کالچر چیست؟

کنسل کالچر چیست؟

کنسل کالچر یا لغو فرهنگ لغت، پدیده‌ای است که در دنیای امروز به شدت رواج یافته و به معنای لغو

blog icon فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که بعد از چند سال در اثر بی‌توجهی زوجین نسبت به روابط عاطفی‌شان ایجاد

blog icon اختلال موبایل هراسی

اختلال موبایل هراسی

ترس و استرس افراطی و غیرمنطقی که با نبود تلفن همراه در فرد ایجاد می‌شود، اختلال موبایل هراسی یا نوموفوبیا

blog icon دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

خرابکاری در روابط نوعی از رفتار است که در آن فرد با وجود هر نوع پیشرفتی فرد به خود آسیب