ترس از ازدواج چیست؟

همه انسان ها در برابر موضوع ازدواج، می توانند احساس ترس از ازدواج داشته باشند و این تا حدی طبیعی […]

همه انسان ها در برابر موضوع ازدواج، می توانند احساس ترس از ازدواج داشته باشند و این تا حدی طبیعی است. اما مشکل زمانی ایجاد می شود که فرد بر اثر ترس زیاد یا تصورات اشتباه، ازدواج خود را به تاخیر می اندازد.

علاوه بر این، نوعی ترس از دیر شدن زمان ازدواج نیز وجود دارد که می تواند فشار مضاعفی را بر روان دختران وارد کند. بنابراین بهتر است دخترانی که از ازدواج امتناع می کنند، هر چه زودتر اقدامی موثر برای درمان و غلبه بر این ترس خود انجام دهند.

ازدواج هراسی یا گاموفوبیا نوعی ترس غیرواقعی از پیمان بستن، تعهد دادن و پذیرا شدن التزام برای باقی ماندن در یک ارتباط ثابت و صادقانه در کنار یک شخص دیگر برای همیشه است. گاموفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس‌ های غیر عادی از تعهد و ازدواج به کار می ‌رود. برای خلق یک ارتباط اطمینان‌ بخش و صمیمی با شریک زندگی، فرد باید با ترس‌ های مختلفی روبرو شود و خود را پذیرای ریسک‌های عاطفی نماید.

این نوع ترس برای افراد مجرد تا حدی طبیعی است. بیشتر افراد مجرد تصور می ‌کنند که با ازدواج و قبول تعهد، امنیت و آسایشی که زندگی مجردی به آنها می ‌داده را از دست خواهند داد. شما هر زمان که بخواهید به خانه می ‌آیید و هر موقع که بخواهید خارج می‌شوید، لباس ‌ها و ظرف ‌های کثیف را تا هر زمانی که بخواهید به حال خود باقی می گذارید، و از وقت و پول خود هر طور که مایل باشید استفاده می ‌کنید. در مقابل دیگران هر طور که بخواهید خودتان را نشان می ‌دهید و می ‌توانید ضعف ‌ها و کاستی ‌هایتان را پنهان کنید.

دلایل ترس از ازدواج

بازماندن از اهداف خود:

گاهی فرد به این دلیل ترس از ازدواج دارد که نگران است با هر تغییری، از جمله ازدواج، از اهداف خود باز بماند. واقعیت این است که ازدواج به شما ارزش ها و اعتبار های جدید می‌دهد و برخی اعتبار های پیشین را از شما می‌گیرد. بنابراین، با ازدواج دچار ورشکستگی عاطفی، شخصیتی یا معنوی نمی‌ شوید بلکه ارزش ‌ها و داشته ‌هایتان تغییر می ‌کند.

وجود شخصیت درونگرا و اجتنابی:

فرد نمی‌ داند در ازدواج با چه چیزی مواجه خواهد شد. خانواده جدید، روابط جدید همه و همه برای کسی که برای خودش خلوتی داشته، درونگرا است یا شخصیت اجتنابی دارد، کابوس است. پیشنهاد می ‌شود چنین فردی با فردی درست به اندازه خودش درونگرا یا اجتنابی ازدواج کند تا در زندگی مشترک، در عین داشتن فضای دو نفره، به فضای فردی و تنهایی ‌های یکدیگر هم احترام بگذارند. در غیر اینصورت ازدواج یک فرد اجتنابی با فردی عملگرا و فردی درونگرا با یک برونگرا، به شکست منتهی می‌ شود.

ترس از شکست عاطفی:

کسانی که تجربه ناموفق عاطفی دارند یا در اطرافیانشان شکست‌ های عاطفی، طلاق، خیانت و کشمکش ‌هایی را در زندگی مشترک دیده ‌اند. آنهایی که از آمار بالای جدایی در جامعه نگرانند و می ‌ترسند مشابه همین اتفاق برای خودشان بیفتد، معمولا دچار ترس از ازدواج یا همان گاموفوبیا می‌شوند. واقعیت این است که همه ما به یک اندازه در معرض شکست عاطفی هستیم مگر آنکه انتخابی دقیق و درست داشته باشید و برای ازدواج، به جای هیجانات با منطق پیش برویم. مشاوره بگیریم، تحقیق کنیم و بالاتر از همه توکل داشته باشیم. تجربیات تلخی که دیگران داشته ‌اند می ‌توانند منشا تجربه برای ما باشند نه این که عاملی بازدارنده به حساب بیایند و برای حرکت، مانع شوند.

ترس از صمیمیت:

این ترس بیشتر در پسران دیده می ‌شود. یک پسر از کودکی در پروسه استقلال روانی خود باید از سد مادر بگذرد، ورود به دنیای مردانه مستلزم این است که از مادر فاصله بگیرید تا پدر و عمو ها او را بپذیرند. بنابراین این نوع صمیمیت‌ ها را دفع می‌ کند. پروسه استقلال از مادر کم کم در جوانی یک مرد مبدل به استقلال از زنان می ‌شود و آنها در ناخودآگاه خود از همه زنان خود را بی‌نیاز می ‌بینند. این همان نکته مبهم است در شخصیت شناسی مردان که زنان را گیج می‌کند. شما وقتی در صمیمیت با یک مرد متوجه شدید جلو نمی ‌آید یا عقب نشینی می‌ کند، مثلا تلفن جواب نمی‌ دهد یا جایی می ‌رود و به نامزدش اطلاعی نمی‌ دهد. نشان می‌ دهد که مرد، از حد صمیمیت خودش عبور کرده و فرصت می‌ خواهد تا در خلوت و دوری از شما، خودش را بازیابی کند.

وجود بیماری های روحی:

در برخی افراد، اختلالاتی مانند افسردگی و یا اسکیزوئید باعث می شود این افراد تمایل خود را به ازدواج از دست بدهند. این افراد با افکاری نظیر “من دوست داشتنی نیستم” درگیر خواهند بود که مانع ازدواج آنان می شود.

راه های درمان ترس از ازدواج

شناسایی دلایل ترس:

با خودتان خلوت کنید و ببینید به چه دلیل از ازدواج میترسید، تمام این دلایل را بر روی کاغذ بیاورید. حتما از کاغذ استفاده کنید چرا که هنگام نوشتن است که تمرکز بالایی خواهید داشت و دلایل بیشتری به ذهنتان خواهد آمد.

معیار های خود را برای انتخاب همسر مشخص کنید:

با نوشتن معیار ها شما می توانید بفهمید که چه شرایط دارید و با چه شرایطی می توانید زندگی مشترک خود را شروع کنید و در چه شرایطی زندگی برای شما غیرقابل تحمل است. به عنوان مثال به جای اینکه برای همیشه دور ازدواج را خط بکشید، همسری را انتخاب می کنید که با شرایط شما سازگار باشد.

با کسانی که ازدواج موفقی داشته اند صحبت کنید:

با افرادی صحبت کنید که آن ها را در ازدواج موفق می دانید. افرادی که رابطه خوبی با همسر خود دارند، زندگی مشترک موفقی  را تجربه می کنند و از زندگی خود راضی هستند.

با این افراد صحبت کنید و از آنها بخواهید شما را راهنمایی کنند، این افراد دیدگاه درستی راجع به زندگی مشترک دارند که می تواند برای شما مفید باشد، به شما روحیه بدهد و دیدگاه شما را تصحیح کند.

با یک مشاور درباره ترس خود صحبت کنید:

از مواردی که می تواند به شما کمک کند صحبت با مشاور است. یک مشاور بدون قضاوت و تعصب می تواند حرف های شما را بشنود و ترس هایتان را تحلیل کند، دیدگاه شما را نسبت به ازدواج متعادل کند و تصویر درستی از ازدواج را در ذهن شما ایجاد کند.

با توجه به این که هر کس بنا به دلیلی از ازدواج می ترسد، صحبت با مشاور و دریافت راهکار مخصوص او بسیار راهگشا است. این مشاوره به خصوص برای افرادی که گاموفوبیا دارند بسیار ضروری است و ممکن است نیاز به مداخلات دارویی باشد.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی آنلاین یا حضوری می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

 

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که بعد از چند سال در اثر بی‌توجهی زوجین نسبت به روابط عاطفی‌شان ایجاد

blog icon اختلال موبایل هراسی

اختلال موبایل هراسی

ترس و استرس افراطی و غیرمنطقی که با نبود تلفن همراه در فرد ایجاد می‌شود، اختلال موبایل هراسی یا نوموفوبیا

blog icon دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

خرابکاری در روابط نوعی از رفتار است که در آن فرد با وجود هر نوع پیشرفتی فرد به خود آسیب

blog icon عقل متعارف

عقل متعارف

تعریف دقیق عقل متعارف دشوار است. برخی از فیلسوفان آن را به عنوان توانایی درک و قضاوت درست در مورد