اختلال اعتیاد به قمار

اختلال اعتیاد به قمار

قمار چیست؟ هر نوع بازی یا موقعیتی که در آن برد و باخت بر اساس شانس مطرح باشد و فرد […]

قمار چیست؟

هر نوع بازی یا موقعیتی که در آن برد و باخت بر اساس شانس مطرح باشد و فرد ممکن است اموالش را در آن از دست بدهد، قمار محسوب می‌شود. فرد مبتلا به اعتیاد به قمار بیش از حد وقت و اموال خود را صرف قمار می‌کند تا جایی که فرد و اطرافیان او از نظر جسمی، روحی و اقتصادی آسیب می‌بینند.

اختلال اعتیاد به قمار

اعتیاد به قمار از جمله اختلالات اعتیاد است که در آن فرد، ثروت خود را در شرط‌بندی می‌بازد و ترک این عمل برای او دشوار است. جایی که افراد مبتلا به این اختلال به شرط‌بندی مشغول می‌شوند، به مکانی برای برآورده شدن نیازهای روانی تبدیل می‌شود. فرد مبتلا به اختلال اعتیاد به قمار نه‌تنها به خود آسیب‌های جسمی و روحی می‌زند، بلکه این اعتیاد به آسیب‌های اجتماعی نظیر بیکاری، بزهکاری و طلاق نیز منجر خواهد شد.

اعتیاد به قمار از جمله مشکلات اجتماعی عصر حاضر و از تلخ‌ترین آسیب‌های اجتماعی به‌شمار می‌رود.

علاوه‌بر این، اعتیاد به قمار می‌تواند به اقتصاد و فرهنگ جامعه لطمه جدی وارد کند و در نوع پیشرفته آن به یکی از جرائم سازمان‌یافته تبدیل شود.

بر اساس مطالعات انجام شده در آمریکا، سالانه بیش از 12 هزار نفر در اثر قمار و آثار جانبی آن جان خود را از دست می‌دهند. جالب است بدانید تحقیقات نشان داده‌اند احتمال سکته قلبی و مغزی در پوکر بازان حرفه‌ای بسیار بالاست و استرس این بازی ممکن است منجر به پیری زودرس و درنهایت مرگ شود.

افراد مبتلا به این اختلال ممکن است در راه قمار، چیزهای ارزشمند زندگی نظیر خانواده، اتومبیل و شغل خود را از دست بدهند. فرد قمارباز چه در کازینو، چه روی مسابقه ورزشی و چه در یک کارت‌بازی معمولی شرط‌بندی کرده باشد، هدفی جز پیروزی ندارد.

عوامل تشخیصی اختلال اعتیاد به قمار بر اساس نظر DSM-5

علت اعتیاد به قمار چیست؟

در مغز سیستمی بعنوان سیستم پاداش وجود دارد که در اثر انجام فعالیت‌های پاداش‌دهنده در فرد احساس لذت بوجود می‌آورد و همین مسئله موجب تکرار این رفتار می‌شود.هنگام ایجاد احساسات لذتبخش، ماده‌ای به نام دوپامین در مغز ترشح می‌شود و فرد تشویق می‌شود تا فعالیت‌های لذت‌بخش را مدام تکرار و تجربه کند.
فعالیت‌های معمولی و روزمره زندگی برای فرد مبتلا به این اختلال، خسته‌کننده به‌نظر می‌رسند و در مقابل این فعالیت‌ها او دچار خستگی و کسالت می‌شود.

محققان آلمانی دریافته‌اند که الگوی فعالیت مغزی در قماربازان حرفه‌ای همانند افراد مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر است. بر اساس این مطالعات، افراد معتاد به قمار و مواد مخدر نمی‌توانند میزان دوپامین مغز خود را تنظیم نمایند، در نتیجه به مواد مخدر و قمار نیاز دارند تا این کمبود را جبران کند و موجب احساس رضایت و لذت در مغز آنان شود.

چنانچه درباره اعتیاد به قمار سوال یا نظری دارید، در بخش دیدگاه مطرح کنید و برای رزرو وقت مشاوره با ما در تماس باشید.

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که بعد از چند سال در اثر بی‌توجهی زوجین نسبت به روابط عاطفی‌شان ایجاد

blog icon اختلال موبایل هراسی

اختلال موبایل هراسی

ترس و استرس افراطی و غیرمنطقی که با نبود تلفن همراه در فرد ایجاد می‌شود، اختلال موبایل هراسی یا نوموفوبیا

blog icon دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

خرابکاری در روابط نوعی از رفتار است که در آن فرد با وجود هر نوع پیشرفتی فرد به خود آسیب

blog icon عقل متعارف

عقل متعارف

تعریف دقیق عقل متعارف دشوار است. برخی از فیلسوفان آن را به عنوان توانایی درک و قضاوت درست در مورد