افسردگی مهاجرت چیست؟

افسردگی مهاجرت چیست؟

مهاجرت به عنوان یک عامل تعیین کننده اجتماعی سلامت روان و به طور خاص اختلالات افسردگی مهاجرت ظاهر شده است. در اروپا بیش […]

مهاجرت به عنوان یک عامل تعیین کننده اجتماعی سلامت روان و به طور خاص اختلالات افسردگی مهاجرت ظاهر شده است. در اروپا بیش از ۵۶ میلیون مهاجر زندگی می‌کنند که بسیاری از آن‌ها بیش از دو دهه در این منطقه متولد شده‌اند و یا در آن زندگی می‌کنند. حتی اگر مهاجران ممکن است هنگام ورود به کشور میزبان به دلیل تأثیر “مهاجر سالم”، از جمعیت بومی سالم‌تر باشند، با گذر زمان و تجربه افسردگی مهاجرت، سلامتی آن‌ها به سرعت رو به زوال می‌رود.

یکی از دلایل بروز استرس و حتی افسردگی، مهاجرت است. بعد از مهاجرت به دلیل تغییر محل زندگی، دوری از دوستان و آشنایان، تغییر شغل، شرایط اقتصادی و مالی و استرس در فرد شکل می‌گیرد. این استرس‌ها مجموعه‌ای از افکار و احساساتی است که هر کدام به تنهایی می‌تواند موجب بروز اختلالات روحی و روانی شود.

در هنگام تصمیم به مهاجرت اغلب مهاجران به خاطر عدم اطلاع دقیق از شرایط اجتماعی، شغلی و اقتصادی موجود و متناسب با انتظاراتشان دچار استرس خواهند شد. این بدان معنی است عوامل استرس‌زا گاهی ممکن است حتی پیش از مهاجرت و تنها در زمان تفکر به این موضوع بروز پیدا کند.

نشانه‌های افسردگی بعد از مهاجرت

فراموشی و عدم تمرکز

تمایل به تنها بودن

بدخلقی و عصبانیت

افزایش یا کاهش میزان خواب

افزایش یا کاهش شدید میل به غذا

خستگی مفرط

سطح انرژی پایین

احساس غم

عدم تمایل به دنبال کردن اهداف

وجود افکار منفی در ذهن

مراحل افسردگی پس از مهاجرت

مرحله ماه عسل یا گردشگر 

شما برای اولین بار به کشور آمده‌اید. احساس می‌کنید توریست هستید و مکان جدیدی را کشف می‌کنید. اگر مهاجرت به انتخاب خود شما بوده است ، احساس رضایت، هیجان، علاقه و کنجکاوی خواهید کرد. اما اگر مهاجرت به انتخاب خودتان نبوده است، ممکن است از همان مرحله اول دچار افسردگی پس از مهاجرت شوید.

مرحله یک می‌تواند چندین روز یا چند هفته طولانی یا چندین ماه طول بکشد. برای افراد مختلف متفاوت است.

مرحله بحران 

شما احساس احساس خستگی و تنهایی می‌کنید. شما دوستان و خانواده خود را از دست داده‌اید. برخی از مهاجران احساس ناراحتی می‌کنند، برخی احساس عصبانیت می‌کنند و علائم ابتدایی افسردگی مهاجرت را  احساس می‌کنند.

اگر نمی‌توانید به خوبی انگلیسی صحبت کنید، احتمالاً احساس خجالت، گیجی و ناامنی خواهید کرد. شما نمی‌توانید درک کنید که مردم به شما چه می گویند، و مردم نمی‌توانند درک کنند وقتی با آن‌ها صحبت می‌کنید. این ممکن است بسیار ناامید کننده باشد.

ممکن است دچار سردرد و سایر دردهای بدن شوید. برخی از مهاجران دچار بی خوابی می‌شوند در حالی که برخی دیگر زیاد می‌خوابند.

این مرحله سخت‌ترین زمان برای هر مهاجر است که می‌تواند افسردگی مهاجرت را افزایش دهد. شما ممکن است شروع به صحبت در مورد این که کشور من ایده آل بود، کنید. ممکن است به این فکر کنید که شاید مهاجرت تصمیم اشتباهی بوده است و باید برگردید. این‌ها افکار و احساسات عادی هستند.

مرحله تنظیم یا مرحله مقابله 

شما در کشور جدید خود، کمی احساس بهتر و  راحت‌تر می‌کنید. شما در حال یادگیری زبان هستید. قبلاً چیزهای زیادی را تجربه کرده‌اید و می دانید که در شرایط مختلف انتظار چه چیزی را دارید. ممکن است همچنان از افسردگی مهاجرت در رنج باشید، فقط بهتر است بدانید که این موضوع طبیعی است و بهتر است از کمک‌های یک مشاور روانشناس استفاده کنید.

مرحله استقلال یا جذب

شما احساس می‌کنید در کشور جدید خود احساس خانه دارید. شما اکنون دو فرهنگی هستید. این بدان معنی است که شما هر دو فرهنگ فرهنگ کشور اول خود و فرهنگ کشور جدید را درک و قدردانی می‌کنید. پیدا کردن اشتراکات فرهنگی، به مقابله با افسردگی مهاجرت به شما کمک می‌کند.

شما اکنون فردی قوی‌تر از قبل از مهاجرت هستید. مهاجرت کار ساده‌ای نیست و شما باید چالش‌های زیادی برای غلبه بر آن و مقابله با افسردگی مهاجرت داشته باشید. اکنون شما یک شخص قوی‌تر هستید و شما دانش بسیار بیشتری دارید.

شوک فرهنگ معکوس 

شما برای بازدید به کشور مادری خود می‌روید و ناگهان شوکه و شگفت زده می‌شوید. این چیزی نیست که انتظار داشتید باشد! شما فکر می‌کردید که کشور مادریتان مانند گذشته خواهد بود، اما اینطور نیست. شما پیشرفت کرده‌اید، اکنون بیشتر از گذشته می دانید و می‌فهمید.

چگونه افسردگی پس از مهاجرت را مدیریت کنیم؟

مقابله با دلتنگی

ترک وطن و دوری از خانواده برای هر فردی غم انگیز است اما فکر کردن راجع به کسب تجربه‌های جدید در کشور مقصد، ثبت خاطراتی متفاوت و به یاد ماندنی و یافتن دوستان جدید می‌تواند شدت دلتنگی را کاهش دهد.

شنیدن موسیقی مورد علاقه

در مهاجرت باید زمانی را به خودتان اختصاص بدهید تا افکارتان را سامان داده و خود را با شرایط جدید سازگار کنید. گوش دادن به موسیقی مورد علاقه می‌تواند در این راه به شما کمک زیادی کند و باعث آرامش روحی شما در سفرتان شود.

حفظ ارتباط با دوستان قدیمی

دوستان قدیمی شما پس از مهاجرت، از جمله کسانی هستند که می‌توانند به آرامش شما و جلوگیری از بروز افسردگی کمک کنند. پس ارتباط خود را با دوستان خود حفظ کنید و درباره مشکلات و نگرانی‌هایی که دارید با آنها درد و دل کنید.

نوشتن جملات الهام بخش

ترس و استرس تنها تفکراتی هستند که به ذهن انسان خطور کرده و مانع از انجام تصمیم‌گیری درست می‌شوند. نوشتن جملات الهام بخش و قرار دادن آنها در معرض دید می‌تواند به دید مثبت و افزایش امید در دل فرد کمک زیادی کند. با نوشتن افکار خود، می‌توانید ذهن خود را اتفاقات منفی خالی کرده و با قدرت بیشتری به مسیر خود ادامه دهید.

ورزش و تغذیه

توجه به تغذیه و ورزش روزانه امری ضروری برای جلوگیری از بروز افسردگی است. از محیط اطراف خود نهایت استفاده را برده و از هر وسیله‌ای برای انجام ورزش روزانه استفاده کنید. برای مثال می‌توانیم به پیاده روی برای خرید کردن به جای استفاده از وسیله نقلیه اشاره کنیم. حفظ تناسب اندام و ورزش روزانه را حتماً در برنامه‌ریزی خود بعد از سفر قرار دهید.

قدردانی از خود

شما برای عملی کردن تصمیم مهاجرت سختی زیادی را کشیده‌اید پس یادآوری موفقیت‌هایتان هرچند کوچک باشد می‌تواند به دور کردن افکار منفی از خودتان کمک زیادی کند. بعد از انجام هر موفقیتی از خودتان قدردانی کنید تا حس اعتماد به نفس را در خودتان افزایش دهید.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

 

 

 

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که بعد از چند سال در اثر بی‌توجهی زوجین نسبت به روابط عاطفی‌شان ایجاد

blog icon اختلال موبایل هراسی

اختلال موبایل هراسی

ترس و استرس افراطی و غیرمنطقی که با نبود تلفن همراه در فرد ایجاد می‌شود، اختلال موبایل هراسی یا نوموفوبیا

blog icon دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

خرابکاری در روابط نوعی از رفتار است که در آن فرد با وجود هر نوع پیشرفتی فرد به خود آسیب

blog icon عقل متعارف

عقل متعارف

تعریف دقیق عقل متعارف دشوار است. برخی از فیلسوفان آن را به عنوان توانایی درک و قضاوت درست در مورد