تنهایی چیست؟

تنهایی چیست؟

تنهایی یک حالت عاطفی خود خواسته از که از شکل منزوی بودن از دیدگاه دیگران متفاوت بوده است و انتخابی […]

تنهایی یک حالت عاطفی خود خواسته از که از شکل منزوی بودن از دیدگاه دیگران متفاوت بوده است و انتخابی آگاهانه است. تنهایی مزمن برای توصیف تنهایی است که در یک دوره زمانی طولانی تجربه شده است و درحالی‌که تنهایی به عنوان یک بیماری به حساب نمی آید اما می تواند بر سلامت روانی و عمومی افراد تاثیر بگذارد.

انسانها نیاز های متفاوتی را تجربه می کنند و برای کسب آرامش از روش های گوناگونی بهره می برند که یکی از آنها تنهایی است. زمانی که از تنهایی خود لذت می برید به احتمال زیاد احساس انزوا نمی کنید و تمایلی به تماس با دیگران ندارید. اما انزوا و تنهایی می تواند نه تنها بر سلامت عاطفی بلکه بر رفاه کلی افراد تاثیر بگذارد.

چرا تنهایی را انتخاب می کنیم؟

گاهی پایان دادن به یک رابطه، شروع کردن کار جدید، نقل مکان به یک شهر جدید و.. نیاز به تنها بودن برای وفق دادن خود با شرایط جدید را طلب می کند. زمانی که افراد برای بیان احساس خود به دیگران دچار مشکل هستند بیشتر احساس تنهایی می کنند.

گاهی افراد در جوامع زیادی شرکت می کنند و دوستان زیادی دارند اما به هیچ یک از این اجتماعات احساس نزدیکی نمی کنند. گذراندن زمان زیاد با خانواده و زوج ها در زمانی که مجرد هستید و دوست دارید شما هم شریکی برای زندگی خود داشته باشید منجر به احساس تنهایی می شود.

پیشینه مطالعاتی درباره تنهایی

شواهد بالینی و تحقیقی این حقیقت را تأیید می کند که اغلب اوقات یکی از دلایل اصلی این که مردان و زنان رابطه ایجاد می کنند. و سپس اغلب در یک رابطه که احتمالا مطلوب نیست باقی می مانند، مربوط به ترس از تنها بودن است. همانطور که هر مشاور خوبی می داند، یک رابطه مبتنی بر ترس، یک رابطه بسیار ناخوشایند و ناتمام خواهد بود.

تا زمانی که شخصی نتواند لذت در کنار خود بودن و دوست داشتن خود را بیاموزد، ممکن است دائماً خود را در تنهایی ببیند. به این ترتیب برای رفع این تنهایی وارد روابطی شود که بر اساس ترس است. در واقع ازدواج به خاطر ترس از تنهایی نیز یکی از مواردی است که افراد مبتلا به ترس از تنهایی به آن تن می دهند. اغلب اوقات افرادی که با خود راحت نیستند، ناخودآگاه خود را از تجربه صمیمیت عمیق با دیگران منع می کنند چرا که خویش را به عنوان بهترین فردی که می توانند باشند، نمی شناسند.

تاثیر احساس تنهایی بر افراد

بیماری مزمن

بر اساس مطالعات روانشناسان در سال 2017 بالاتر رفتن خطر مرگ زودرس، مشکلات قلبی و بدتر شدن سلامت روان با احساس تنها بودن و انزوای اجتماعی مرتبط است. بیماری های دیگری که احساس تنها بودن می تواند باعث ابتلا به آن شود از جمله: کلسترول بالا، دیابت، پریشانی احساسی و افسردگی است.

خواب

تحقیقات نشان داده بزرگ‌سالانی که در دوران نوجوانی احساس تنهایی می کردند، خواب با کیفیت پایین تری را تجربه می کنند. این مطالعات نشان داده تجربه خشونت می تواند احساس تنهایی را افزایش دهد.

کیفیت خواب پایین می تواند باعث اختلال در عملکرد روزانه افراد شود و مسیر زندگی افراد را دچار چالش کند.

افسردگی

تحقیقات بر روی 116 دوقلو نشان دهنده ارتباط بین تنهایی و انزوای اجتماعی چیزی به جز ابتلا به افسردگی نیست.

دلایل احساس تنهایی چیست؟

عدم اعتماد به نفس:

احساس تنهایی می تواند ناشی از عوامل مختلف باشد. شاید شما در زمان خاصی از زندگی رها شده اید و تنها بودن را با بی مهری یا نادیده گرفته شدن همراه کرده اید. ترس از تنهایی می تواند به طور مستقیم با عدم اعتماد به نفس و این اعتقاد مرتبط باشد که اگر تنها هستید نمی توانید از فعالیت ها لذت ببرید.

هنگامی که بر ترس از تنهایی غلبه می کنید فوراً حس مستقل و مطمئن تری به سراغتان می آید. در حقیقت، غلبه بر ترس از تنهایی مزایای زیادی دارد. وقتی تنها هستید زمان دارید به خودتان فکر کنید. آرامش خاصی وجود دارد که فقط در تنهایی می توانید تجربه کنید.

تنهایی به عنوان یک پاسخ ثانویه:

احساس تنهایی می تواند پاسخی به یک موقعیت یا رویداد خاص باشد، مانند مرگ یا غیبت طولانی مدت یک عزیز مثل پدر. تنهایی همچنین ممکن است پس از تولد فرزند، پس از ازدواج یا پس از هر رویداد جزئی یا بزرگ زندگی رخ دهد. تنهایی می تواند در ازدواج یا روابط نزدیک مشابهی رخ دهد که در آن خشم، نارضایتی یا فقدان یک ارتباط دوست داشتنی و رضایت بخش وجود دارد.

دیدن تنهایی به عنوان یک نقص

بهترین جایگزین برای تنها بودن به عنوان یک نقص یا به عنوان یک ویژگی شخصیتی تغییر ناپذیر این است که تشخیص دهیم تنها بودن چیزی است که واقعا می توان تغییر داد. مهم است بدانید که تنهایی و ترس از تنهایی تجربیات رایج بین مردم است. طبق یک نظرسنجی ۲۵ درصد از همه بزرگ‌سالان حداقل هر چند هفته یکبار احساس تنها بودن دردناک می کنند و میزان بروز در بین نوجوانان و دانشجویان حتی بیشتر است. تنهایی نه یک حالت دائمی است و نه به خودی خود بد است. در عوض باید به طور دقیق تری به عنوان سیگنال یا نشانگر نیاز های مهمی که برآورده نمی شوند، به آن نگاه و ارزیابی اش کرد.

اگر احساس شما از تنهایی شدید است یا بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد و از آن لذت کافی نمی برید، بهترین راه حل این است که به دنبال درمان حرفه ای باشید. این مسئله یک بیماری قابل درمان است و کمک گرفتن از یک روانشناس و یا متخصص بهداشت روانی می تواند به شما در رفع این احساس و بهبود تجربه روزانه تان کمک کند. اولین قدم برای درمان و رفع این مشکل این است که بپذیرید در تنها بودن مشکل دارید و دوست دارید احساس و رفتار متفاوتی داشته باشید. به یاد داشته باشید همه ما نقاط قوت و ضعف داریم و پنهان کردن نقاط ضعف انرژی بیشتری را طلب می کند نسبت به زمانی که برای غلبه بر آنها یا یادگیری زندگی با آنها صرف می کنید. بنابراین پس از اینکه علت احساس تنها بودن خود را فهمیدید، هرچه سریعتر برای درمان خود اقدام کنید.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon کنسل کالچر چیست؟

کنسل کالچر چیست؟

کنسل کالچر یا لغو فرهنگ لغت، پدیده‌ای است که در دنیای امروز به شدت رواج یافته و به معنای لغو

blog icon فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که بعد از چند سال در اثر بی‌توجهی زوجین نسبت به روابط عاطفی‌شان ایجاد

blog icon اختلال موبایل هراسی

اختلال موبایل هراسی

ترس و استرس افراطی و غیرمنطقی که با نبود تلفن همراه در فرد ایجاد می‌شود، اختلال موبایل هراسی یا نوموفوبیا

blog icon دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

دلایل خود خرابکاری در روابط چیست؟

خرابکاری در روابط نوعی از رفتار است که در آن فرد با وجود هر نوع پیشرفتی فرد به خود آسیب