دلایل مراجعه به روانشناس چیست؟

دلایل مراجعه به روانشناس چیست؟

روانشناس یک همراه اساسی در زندگی است. همه انسان ها در زندگی خود با بحران ها و احساساتی رو به […]

روانشناس یک همراه اساسی در زندگی است. همه انسان ها در زندگی خود با بحران ها و احساساتی رو به رو هستند که به تنهایی قادر به عبور از آن نیستند و نیاز به همراهی یک روانشناس دارند. همان گونه که سلامت جسم برای ادامه و لذت از زندگی ضروری است، سلامت روان نیز برای رفع مشکلات و آرامش داشتن در زندگی با اهمیت است.

ضمن این که عدم سلامت روان باعث می شود تا کارایی جسمی افراد نیز کاهش پیدا کند و این می تواند یکی از مهمترین دلایل مراجعه به روانشناس باشد. حضور مشاور روانشناس در زندگی به بهبود احساس و عملکرد در تمامی زمینه ها کمک خواهد کرد. مراجعه به روانشناس به افراد کمک می کند تا یک منبع واقعی پشتیبانی داشته باشند.

زمانی که صحبت از سلامت روان می شود افراد تصور می کنند دلایل مراجعه به روانشناس تنها به خاطر وجود اختلالات روانی است در حالی که روانشناس می تواند در مشکلات خانوادگی، روابط بین فردی، مشکلات رفتاری، اخلاقی و…. به افراد کمک کند. در واقع کسی که به روانشناس مراجعه می کند، صرفاً بیمار روانی نیست و این نگاه غلط که تنها اختلالات روانی، دلایل مراجعه به روانشناس را تشکیل می دهد، کاملاً غلط است.

از وظایف روانشناس، بهبود به کیفیت زندگی افراد، موفقیت و شادی، پیشرفت و تثبیت موقعیت افراد و آموزش درست مواجهه با مشکلات است. در این مطلب سعی بر آن داریم تا اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم که با فعالیت های دیگر مشاوران روانشناس آشنا شوید.

دلایل مراجعه به روانشناس چه چیز هایی می تواند باشد؟

بلوغ:

چه فردی خود به دوران بلوغ رسیده باشد و چه دارای فرزندی باشد که دوران بلوغ را می گذراند، تفاوتی نمی کند. دریافت اطلاعات صحیح و کامل در رابطه با دوران بلوغ، تغییرات و مسائلی که در این برهه زمانی اتفاق می افتد، می تواند کمک بزرگی بوده و احتمال بروز مشکلات در این دوره و در بزرگ‌ سالی را بسیار کاهش دهد.

شکست در روابط عاطفی:

یکی از دلایل مراجعه به روانشناس شکست در روابط عاطفی، به صورت کلی زمانی که افراد در زندگی خود با شکست رو به رو می شوند نیاز به کمک دارند تا بتوانند خود را پیدا کرده و به بازسازی دوباره زندگی خود بپردازند، شکست در روابط عاطفی و صمیمانه از حساسیت بالاتری برخوردار است و روانشناسان می توانند کمک زیادی در این زمینه به افراد کنند.

انتخاب همسر:

همه افراد تمایل دارند تا برای انتخاب شریک زندگی خود بهترین انتخاب را داشته باشند تا بتوانند زندگی خوب و باکیفیت بالایی را تجربه کنند.

صرفاً پس از اقدام به ازدواج نمی تواند از دلایل مراجعه به روانشناس باشد، بلکه افراد می توانند برای آگاهی از معیار های ضروری که برای داشتن یک زندگی مشترک سالم و خوب، لازم است از همراهی یک روانشناس استفاده کنند.

شروع زندگی مشترک:

یکی دیگر از دلایل مراجعه به روانشناس آغاز زندگی مشترک می باشد، یکی از موقعیت های دشوار برای هر زوجی، زمان شروع زندگی مشترک است.

با تغییرات فضای اجتماعی و روابط انسانی دیگر نمی توان صرفاً به تجربیات والدین برای زندگی مشترک بسنده کرد و زوجین نیاز دارند تا در این زمینه اطلاعات کافی به دست آورند. آشنایی زنان از دنیای مردانه و برعکس، از مهمترین موضوعاتی است که همسران جوان نیاز دارند درباره آن اطلاعاتی داشته باشند.

فرزندپروری:

پس از بچه دار شدن زندگی زوجین دچار نوسانات بسیار زیادی می شود، تربیت فرزند خود دارای چالش های بسیار زیادی است که عدم آگاهی زوجین نسبت به مدیریت این شرایط می تواند این تجربه لذت بخش را برای خانواده سرشار از سختی و تلخی کند، آگاهی از مهارت های فرزند پروری و آشنایی با مدیریت خانواده پس از بچه دار شدن از یکی از مهمترین دلایل مراجعه به روانشناس تلقی می شود.

انتخاب رشته و شغل:

بسیاری از افراد به دلیل سبک زندگی خاصی که داشته اند و یا فشاری که والدین برای رفتن به مسیری خاص، داشته اند، درباره استعداد ها و توانایی های خود آگاهی کافی ندارند، روانشناس می تواند با راهنمایی های مناسب به این افراد کمک کند تا در قدم اول انتخاب رشته تحصیلی و شغل به افراد کمک کند.

طلاق:

جدایی یکی دیگر از دلایل مراجعه به روانشناس است، طلاق یکی از دشوار ترین موقعیت ها در زندگی افراد است که برای تصمیم گیری، اقدام و پس از آن نیاز به آگاهی کامل و آمادگی دارد.

هر چند خدمات روانشناسی می‌تواند از بروز بسیاری از طلاق ها، به شرط استفاده صحیح و بهنگام از این خدمات جلوگیری کند، اما به هر صورت بخشی از طلاق‌ها اجتناب ناپذیرند.

اختلالات روانی:

بحث اختلالات روانی یکی از مباحث پیشرفته و وسیع در روانشناسی می باشد. متخصصین روانشناس، با سال‌ها مطالعه و تحصیل در این زمینه می توانند به افرادی که دچار انواع اختلالات روانی می باشند کمک کنند تا زندگی خود را به شرایط مناسبی برسانند.

هرچند درمان انواع اختلالات روانی به صورت کامل امکان پذیر نیست، اما روانشناسان می توانند با کم به این افراد و ارائه درمان مناسب به آنها کمک کنند تا به میزان زیادی به روال طبیعی زندگی باز گردند.

از انواع اختلالات روانی که از دلایل مراجع به روانشناس است می تواند به مواردی همچون: اختلالات افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواس، اختلالات شخصیت، اختلالات جنسی و…. اشاره کرد.

اعتیاد:

بعضی عادت‌های بد مثل سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و استفاده از مواد مخدر معمولاً برای کنار آمدن با مشکلات شخصی در فرد ایجاد می‌شوند. روانشناس می‌تواند کمکتان کند این عادت‌ها را کنار گذاشته و با رفع مشکلات فردی، افراد زندگی سالمتری را تجربه کنند.

تغییرات میانسالی:

دوران میانسالی همراه با تغییراتی می باشد که در صورت عدم توجه به موقع می تواند سلامت روانی افراد را به خطر بیندازد.

به صورت معمول بسیاری از افراد در این دوره تصور می‌کنند که دیگر به سنی رسیده‌اند که باید خودشان از عهدۀ تمامی مسائل برآمده و از دیگران و به ویژه جوان‌ترها کمک نگیرند.اما بهتر است به این نکته توجه داشته باشیم که آگاهی یافتن از تغییرات این دوران، خود قدم بسیار مهمی در پیشگیری از مشکلات احتمالی است.

برای دسترسی سریع به روانشناس آنلاین یا حضوری می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon رابطه بین مشکلات جنسی و دیابت

رابطه بین مشکلات جنسی و دیابت

دیابت و مشکلات جنسی، دو مسأله‌ای هستند که به هم گره خورده‌اند و می‌توانند بر کیفیت زندگی افراد تاثیر